Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Parlamentul va examina astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Parlamentul va examina astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu Recomandat

12 Noiembrie 2019 - 

Premierul Maia Sandu va explica parlamentarilor de ce a fost nevoie să-și asume răspunderea pentru noile modificări la Legea procuraturii (modificările prevăd ca prim-ministrul să preselecteze lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror general).

Socialiștii i-au cerut în mod ultimativ Maiei Sandu să-și retragă proiectul de lege, pentru că, în caz contrar, va fi demis Guvernul. Maia Sandu a refuzat să dea înapoi, argumentând că, dacă nu va fi ales un procuror general onest și incoruptibil, atunci R. Moldova nu va putea avansa în niciun domeniu.
Mai mult, Maia Sandu i-a îndemnat ieri pe socialiști să-și retragă moțiunea de cenzură depusă în Parlament, iar legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea pe 6 noiembrie curent să intre în vigoare și să fie transmisă spre expertizare Comisiei de la Veneția.
PSRM a respins această propunere.
PSRM are 36 de mandate în Parlament, iar pentru demiterea Guvernului sunt necesare 50+1 voturi. Reușita moțiunii PSRM va depinde de voturile PD, care are 30 de mandate de deputați. Deocamdată, PD nu a anunțat explicit dacă vor susține moțiunea PSRM sau nu. Liderul PD, Pavel Filip, a dat asigurări că fracțiunea democraților va acționa ca o echipă unită, fără a preciza care va fi opțiunea acesteia.

Lasă un comentariu