Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PSRM, speriat de perspectiva alegerilor anticipate caută soluții pentru un nou guvern

PSRM, speriat de perspectiva alegerilor anticipate caută soluții pentru un nou guvern Recomandat

13 Noiembrie 2019 - 

Lidera Partidului Socialiștilor și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, susține că formațiunea nu pledează pentru alegeri parlamentare anticipate și este gata să facă o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM.

Pentru acest deziderat, Greceanîi susține unele condiții, printre care și un nou candidat la funcția premier.

În cazul în care Blocul ACUM nu va accepta această propunere, PSRM este gata să susțină o candidatură pentru funcția de premier propusă de șeful statului, chiar și în lipsa unei majorități.

„Ieri s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Noi nu suntem pentru alegeri anticipate. De aceea noi am decis în cadrul fracțiunii, și l-am informat și pe domnul președinte, că suntem gata să facem o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, așa cum am convenit anterior. Cu altcineva din partidele politice nu examinăm să facem majoritate parlamentară. De aceea, oficial propunem Blocului ACUM, suntem gata să constituim o nouă majoritate parlamentară, dar cu noi condiții”, a declarat pentru presă Zinaida Greceanîi, relatează IPN.

Se conturează ipoteza unui guvern pseudo-tehnocrat

Potrivit ei, noile condiții presupun o nouă structură a Guvernului, nu cum a fost anterior, când toată responsabilitatea pentru guvernare și-a asumat-o Blocul ACUM, precum și cu un nou candidat pentru funcția de prim-ministru.

„În cazul în care Blocul ACUM nu este gata să examineze această posibilitate, l-am informat pe domnul președinte că nici în această situație nu putem să admitem declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Țara nu are nevoie de aceste alegeri anticipate, de aceea noi vom examina orice candidatură propusă de către domnul președinte pentru funcția de prim-ministru, chiar în cazul în care nu există o majoritate parlamentară”, a menționat lidera PSRM.

Aceasta a mai spus că PSRM așteaptă răspuns de la Blocul ACUM. Întrebată cu cine socialiștii vor vota noul Guvern în frunte cu premierul propus de premier, dacă nu vor avea majoritatea parlamentară, Zinaida Greceanîi a spus că toți nu își doresc alegeri anticipate.

De asemenea, întrebată de jurnaliști dacă au fost discutate nume pentru funcția de premier, ea a negat acest lucru. Potrivit ei, PSRM va vota un nou Guvern, măcar și cu un tehnocrat, doar că nu în frunte cu „doamna care a declanșat această criză politică”.

 

Lasă un comentariu