Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică La vremuri noi, tot noi! „Surpriza” lui DODON pentru postul de premier, un ministru reșapat din pălăria lui Plahotniuc. „BINOMUL”, la vedere

La vremuri noi, tot noi! „Surpriza” lui DODON pentru postul de premier, un ministru reșapat din pălăria lui Plahotniuc. „BINOMUL”, la vedere Recomandat

13 Noiembrie 2019 - 

Președintele Igor Dodon a anunțat, miercuri că îl propune la funcția vacantă de premier, după demiterea Maiei Sandu, pe Ion Chicu, consilierul său pe domeniul juridic și al relațiilor instituționale.

Chicu a fost deasemenea racolat de Dodon recent în staff-ul său, după ce anterior a activat ca ministru de Finanțe în Guvernul lui Pavel Filip.

Chicu s-a făcut remarcat în ultimile luni cu o serie de postări pe Facebook în care ataca guvernul Maia Sandu, fiind astfel primele semne ale unui scandal pe care PSRM și Dodon aveau să-l declanșeze săptămâna trecută și să-l dezvolte, marți, odată cu demiterea premierului Maia Sandu și a cabinetului său.

În cadrul unui briefing de presă susținut în această seară, Dodon a spus că această candidatură este una „profesionistă, tehnocrată”. Ion Chicu nu a făcut și nu face parte din vreun partid politic și „va face față provocărilor majore care sunt acum în Republica Moldova”. „Nu ne putem permite ca această criză politică să dureze prea mult”, a spus Igor Dodon.

Președintele speră că propunerea sa va fi susținută de mai mulți deputați din Parlament. „Cei care vor vota împotrivă să-și asume în fața oamenilor riscurile legate de alegerile anticipate”, a spus el. 

Igor Dodon a precizat că Ion Chicu are la dispoziție 15 zile pentru a forma lista cabinetului de miniștri și programul  de activitate pentru a le prezenta în Parlament.

 

 

Lasă un comentariu