Evenimentul zilei

Ma08112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, despre noul guvern susținut de PSRM și PDM: „Joaca de-a politica sau de-a guvernarea nu o să rămână fără consecințe”

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, despre noul guvern susținut de PSRM și PDM: „Joaca de-a politica sau de-a guvernarea nu o să rămână fără consecințe”

15 Noiembrie 2019 - 

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, afirmă că noul Guvern de la Chișinău trebuie să confirme parcursul proeuropean și să continue reformele începute în mandatul Maiei Sandu.

Potrivit lui Dragoș Tudorache, „este necesar să fie oferite aceste asigurări pentru ca să înțelegem dacă viteza cu care președintele Dodon a găsit o soluție atât de rapidă este o veste bună sau nu”. Europarlamentarul român afirmă că a urmărit cu atenție criza de la Chișinău și a anunțat, pe pagina sa de Facebook, despre faptul că va face, în scurt timp, o vizită în Republica Moldova, „pentru a vedea la fața locului cum putem da o mână de ajutor consistentă”, după cum s-a exprimat acesta, relatează Radio Chișinău.

El a ținut să le reamintească oamenilor politici de la Chișinău că Republica Moldova are susținere deplină de la Bruxelles pe drumul ei european, dar că, la fel ca în cazul României acum 20 de ani, este nevoie de un efort real și de reforme substanțiale. „Joaca de-a politica sau de-a guvernarea, în care se ignoră stabilitatea și continuarea unor politici clare care să le ofere încredere partenerilor occidentali, nu o să rămână fără consecințe”, mai avertizează Dragoș Tudorache.

Lasă un comentariu