Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Numiri la Guvern: CINE este noul secretar general al executivului

Numiri la Guvern: CINE este noul secretar general al executivului

19 Noiembrie 2019 - 

Liliana Iaconi a fost numită în funcția de secretar general al Guvernului. Premierul Ion Chicu a spus, la ședința de astăzi a Guvernului, că Liliana Iaconi vine din cadrul Ministerului Finanțelor. Din decembrie 2008, a condus Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor la Ministerul Finanțelor, relatează IPN.

Potrivit premierului, Liliana Iaconi este un profesionist integru, dedicat meseriei și patriei. „Am toată încrederea că pentru funcția la care vreau să o propun este unul dintre cei mai buni candidați”, a spus Ion Chicu.

La propunerea ministrului finanțelor, Serghei Puşcuţa, Iurie Paşinschi a fost numit secretar general al Ministerului Finanțelor. Și-a început activitatea în cadrul instituției în anul 2005, a deținut mai multe funcții, inclusiv de conducere. Din 2017 și până în prezent, a fost șef al Direcției management instituțional. Secretari de stat în Ministerul Finanțelor au fost numiți Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc.

La propunerea lui Anatol Ustîi, ministru al economiei și infrastructurii, Vitalie Tarlev, Mihai Lupaşcu au devenit secretari de stat ai MEI.

Mariana Grama a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, iar Vadim Cojocaru – șef al Inspectoratului General al Poliției, fiind propuși de către ministrul Pavel Voicu.

Fadei Nagacevschi, ministru al justiției, a propus promovarea lui Radu Foltea și Eduard Serbenco în funcțiile de secretari de stat.

La propunerea lui Aurel Ciocoi, ministru al afacerilor externe și integrării europene, Oxana Domenti a fost numită ambasador în Principatul Liechtenstein prin cumul, cu reședința la Geneva, Dmitri Croitor – ambasador în Turcia, Mihai Căpățână – consul general al Republicii Moldova în orașul Frankfurt, Germania.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, secretari de stat au devenit Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco. La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – Mihai Machedon și Tatiana Nistorică.

Eugeniu Moraru a fost eliberat din funcția de director general al Agenției proprietății Publice, iar Andrei Matei – din funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Potrivit premierului Ion Chicu, numirile date sunt un prim pas spre restabilirea funcționalității administrației publice centrale, consolidarea echipelor ministerelor.

Ion Chicu a dispus ca, până la ședința următoare a Guvernului, să fie identificată următoarea garnitură a secretarilor de stat pentru a suplini funcțiile vacante și a asigura transparența maximă a proceselor decizionale în ministere, mai ales acolo unde este impact social și economic.

 

Lasă un comentariu