Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Olesea Stamate confirmă declarațiile lui Nagacevschi

Olesea Stamate confirmă declarațiile lui Nagacevschi Recomandat

22 Noiembrie 2019 - 

Încălca legea dacă anula rezultatele concursului privind Procurorul General.

În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul TV 8, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, confirmă că rezultatele concursului de selecția a candidaților la funcția de Procuror General nu au fost anulate.
Ex-ministrul Justiției, Olesea Stamate, din Guvernul Maiei Sandu demis, confirmă declarațiile actualului ministru al Justiției din Guvernul Chicu, Fadei Nagacevschi, care a spus că venind la minister nu a găsit nici un act normativ care să confirme că ar fi fost anulate rezultatele concursului de selecția a candidaților la funcția de Procuror General.
Fostul ministru a fost întrebată de către moderatoarea emisiunii, Mariana Rață, „de ce nu a fost anulat rezultatele concursului deși au anunțat public că a fost anulat? Iar după asta, aflăm de la Nagacevschi că de fapt nu au fost anulate…”
Olesea Stamate, susține că a anunțat că urma să anuleze concursul:
„Eu am anunțat că acest concurs va fi anulat și acest concurs  urma să fie anulat prin efectul legii, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.”
Ex-ministrul Justiției mai explică că și „din punct de vedere juridic, e undeva la limita legalității, căci nu era vorba de Guvern să anuleze ci de ministru. Un ordin de anulare a concursului avea să fie la limita legalității deoarece decizia rezultatelor concursului a fost luată colegial de către membrii comisiei. Tot membrii comisiei trebuia să ia o decizie în acest sens sau o instanță de judecată.”
Actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat pe 18 noiembrie într-o conferință de presă, că predecesorul său, Olesea Stamate, ar fi ales varianta cu o ilegalitate mai mică dintre două ilegalități:
– anularea abuzivă și ilegală a rezultatului concursului de selecție a candidaților la funcția de Procuror General;
– netransmiterea rezultatelor concursului la Consiliul Superior al Procurorilor.
„Cred că fostul ministru a  ales o ilegalitate care i s-a părut mai mică. Dacă anula concursul, era la fel o ilegalitate, dar a ales să comită ilegalitatea prin netransmiterea rezultatelor concursului la CSP.” a declarat Nagacevschi pentru presă.

Lasă un comentariu