Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică ULTIMA ORĂ: Fostul premier Vlad Filat, eliberat din închisoare

ULTIMA ORĂ: Fostul premier Vlad Filat, eliberat din închisoare Recomandat

03 Decembrie 2019 - 

Fostul premier Vlad Filat, condamnat in anul 2016 la 9 ani de inchisoare pentru abuz de putere, și deținut până in prezent la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău a fost eliberat, scrie Moldova Curată, potrivit Radio Chișinău.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, la ședința din dosarul său ținută astăzi la Curtea de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată de avocatul acestuia. Avocatul Victor Munteanu, care l-a apărat în instanță pe fostul premier, a declarat pentrru Radio Chișinău că în cazul în care Vlad Filat va dori să comunice ceva, o va face personal.

De asemenea, informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pântea.

„La solicitarea dvs vă comunic că există o încheiere a instanței de judecată Chișinău în privința lui Vladimir Filat și noi suntem obligați să o punem în executare. V. Filat a fost eliberat”, a declarat Pantea pentru Unimedia.md

Vlad Filat a fost reţinut în 15 octombrie 2015, imediat după ce deputații l-au lăsat fără imunitate parlamentară. El a fost cercetat într-un dosar penal pentru corupere pasivă și trafic de influență. A fost denunțat de omul de afaceri Ilan Șor că ar fi extorcat de la el bani, bunuri şi servicii în sumă de sute de milioane de dolari.

La 30 iulie 2019, Judecătoria Chișinău a pronunțat o încheiere prin care a constatat că Vladimir Filat a fost deținut în „condițiile inumane și degradante”, între 23 octombrie 2015 și 30 iulie 2019, și a recompensat aceste prejudicii prin reducerea cu 682 de zile a pedepsei cu închisoarea. Respectiv, fostului premier, care mai ar mai avea de ispășit cinci ani și două luni de închisoare, i-a fost redus termenul de detenție cu un an și zece luni.

Pe rolul Judecătoriei Chișinău se află al doilea dosar penal pe numele lui Vlad Filat. Ex-premierul este acuzat în acest caz de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat.

 

 

 

Lasă un comentariu