Evenimentul zilei

Mie08052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Președintele în Exercițiu al OSCE Miroslav Lajcak

Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Președintele în Exercițiu al OSCE Miroslav Lajcak Recomandat

06 Decembrie 2019 - 

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Aureliu Ciocoi a avut vineri, 6 decembrie o întrevedere cu Preşedintele în Exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Slovace Miroslav Lajcak.

În cadrul întrevederii au fost abordate unele aspecte legate de exercitarea în acest an a mandatului de Președinte în Exercițiu la OSCE de către Slovacia și de desfășurarea reuniunii Consiliului Ministerial al OSCE la Bratislava. Șeful diplomației moldovenești a ținut să mulțumească omologului său slovac pentru eforturile întreprinse în vederea promovării procesului de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean, inclusiv privind desfășurarea la Bratislava în octombrie curent a unei reuniuni în formatul „5+2”, care s-a soldat cu adoptarea unei Declarații ministeriale pe acest subiect.
Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-slovace, pledând pentru continuarea dialogului politic și a cooperării în diverse domenii de interes comun. În context, ministrul Aureliu Ciocoi a relatat despre hotărârea fermă a noului Guvern de la Chișinău de a continua reformele structurale, în conformitate cu angajamentele asumate prin Acordul de Asociere RM-UE, mulțumind părții slovace pentru sprijinul acordat în acest sens și menținerea tării noastre în lista statelor prioritare privind acordarea asistenței pentru dezvoltare.

Lasă un comentariu