Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu: „Impotența guvernului lui Dodon ne poate lăsa fără căldură și energie electrică pe timp de iarnă”

Maia Sandu: „Impotența guvernului lui Dodon ne poate lăsa fără căldură și energie electrică pe timp de iarnă” Recomandat

09 Decembrie 2019 - 

Fostul premier, lidera PAS, Maia Sandu atenționează asupra lipsei unui acord între Ucraina și Federația Rusă pe tranzitul gazelor naturale, ceea ce ar putea pune în pericol securitatea energetică a Republicii Moldova. 

Totodată, Maia Sandu îi îndeamnă pe deputații din Parlament să cheme urgent la raport pe ministrul economiei și infrastructurii pentru a clarifica când vor fi convenite toate detaliile tehnice cu operatorii de gaze naturale din România și Ucraina.

„Au mai rămas doar 3 săptămâni până la sfârșitul anului, și, în lipsa unui acord între Ucraina și Federația Rusă pe tranzitul gazelor naturale, există riscul să înghețăm în ianuarie. Noi am identificat două soluții de alternativă: livrarea gazelor în regim revers pe ruta Transbalcanică și procurarea prin Naftogaz, pe la nordul țării. 

Chiar pe 12 noiembrie, ziua când PD și PSRM au demis în mod cinic guvernul, noi urma să finalizăm discuțiile cu operatorii din România, Ucraina și Bulgaria. După plecarea noastră de la guvernare, discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat. 

Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon (care a adus ofense și Bucureștiului, și Kievului) pune în pericol securitatea energetică a țării”, a declarat Maia Sandu

Lasă un comentariu