Evenimentul zilei

Ma01282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ion Chicu a prezidat astăzi o şedinţă comună a membrilor Guvernului cu preşedinţii de raioane şi primarii oraşelor Chişinău şi Bălţi

Ion Chicu a prezidat astăzi o şedinţă comună a membrilor Guvernului cu preşedinţii de raioane şi primarii oraşelor Chişinău şi Bălţi Recomandat

10 Decembrie 2019 - 

La şedinţă au participat consilierii prim-ministrului şi şefii unor agenţii de stat.

Ion Chicu a felicitat conducătorii Administraţiilor Publice locale noi aleşi pentru rezultatele obţinute la scrutinul din 20 octombrie.
„Suntem convinşi că cheia succesului este comunicarea eficientă, un dialog constructiv şi pragmatic între Executiv şi APL. Avem un Guvern tehnocrat, deci, nu privim conducătorii raioanelor prin prisma orientării politice. Pentru noi contează soluţionarea problemelor confruntate la nivel de raion şi, în general, pe ţară”, a declarat Ion Chicu, potrivit unui comunicat al Guvernului.
În context, premierul a subliniat faptul că asemenea şedinţe de lucru trebuie să aibă loc trimestrial. Ion Chicu a declarat că toţi miniştrii vor efectua săptămânal vizite de lucru în raioanele ţării, iar practica de a organiza şedinţele Guvernului în teritoriu ar putea fi reluată.
„Până la sfârşitul lunii ianuarie vreau să vin în fiecare raion şi să port discuţii cu factorii de decizie. Tot ce contează pentru mine sunt, de fapt, paşii care vor succeda vizita mea în teritoriu”, a menţionat Ion Chicu.
Preşedinţii de raioane au trecut în revistă cele mai importante probleme confruntate, printre care: lipsa cadrelor, salariile neatractive pentru bugetari, drumurile proaste, imposibilitatea de a împiedica ridicarea construcţiilor ilegale şi altele.
Prim-ministrul a solicitat colegilor să ia act de problemele enunţate de APL şi să intervină în conformitate cu Planul de Acţiuni al Guvernului.
La finalul şedinţei, Ion Chicu a îndemnat toţi conducătorii să se asigure de pregătirea suficientă pentru a face faţă sezonului rece al anului, menţionând aici: menţinerea căilor de comunicare într-o stare practicabilă, aprovizionarea cu agent termic a instituţiilor publice şi locuinţelor oamenilor, precum şi susţinerea păturilor social-vulnerabile.

Lasă un comentariu