Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alexandru Slusari: Majorarea prețurilor la carburanți este nejustificată

Alexandru Slusari: Majorarea prețurilor la carburanți este nejustificată Recomandat

17 Ianuarie 2020 - 

Președintele fracțiunii parlamentare ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari, solicită intervenția de urgență a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliului Concurenței, precum și convocarea ședinței Comisiei economiei, buget și finanțe, pentru audierea acestor instituții cu privire la majorarea prețului la combustibil.

„Platforma DA consideră că majorarea de azi a prețurilor la carburanți este absolut nejustificată. În perioada 5-17 ianuarie 2019 prețurile mondiale la petrol s-au micșorat de la 69 la 64 dolari pentru un baril. Noi calificăm scumpirile actuale a benzinei, motorinei și gazului lichefiat drept abuz și un acord anticoncurențial/de cartel din partea companiilor petroliere, care ar afecta semnificativ economia țării și veniturile cetățenilor. În special, acest lucru afectează grav fermierii în ajunul noului sezon agricol. Poporul are un temei să protesteze împotriva acestor creșteri”, declară Slusari.
„Cerem intervenția de urgență a ANRE și Consiliului Concurenței, precum și convocarea promptă a ședinței Comisiei economiei, finanțe și buget pentru audierea acestor instituții”, a scris președintele fracțiunii pe o rețea socială.

Lasă un comentariu