Evenimentul zilei

Joi02202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu, gata să-l înfrunte pe Igor Dodon la alegerile prezidențiale

Maia Sandu, gata să-l înfrunte pe Igor Dodon la alegerile prezidențiale Recomandat

18 Ianuarie 2020 - 

În luna martie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va organiza congresul formațiunii în cadrul căruia se va discuta despre potențialul candidat la alegerile prezidențiale, potrivit  președintei PAS, Maia Sandu. 

 

Politiciana susține că dacă formațiunea va decide ca anume ea să fie candidatul la acest scrutin, atunci va accepta să-l înfrunte pe președintele Igor Dodon, relatează IPN.

„PAS va susține un candidat care are cele mai bune șanse să îl învingă pe Dodon. Evident, un candidat care să construiască instituții democratice, să sprijine construcția de instituții democratice”, a afirmat politiciana în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Potrivit ei, în 2016 Igor Dodon a fost ajutat de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc să ajungă în funcția de președinte și au fost mai multe elemente care au împiedicat desfășurarea unor alegeri libere și corecte. „Acum, pe de o parte, are instrumente pe care le posedă direct, nu prin intermediul lui Plahotniuc, pe de altă parte, Dodon și-a asumat toată responsabilitatea pentru situația din țară”, a concretizat Maia Sandu.

„Putem să-l învingem pe Igor Dodon, dacă vom merge uniți în această campanie, dacă vom antrena toți oamenii care pot să ne ajute, dacă vom fi credibili, dacă vom reuși să convingem și diaspora care este un element extrem de important pentru Republica Moldova”, a continuat fosta prim-ministră.

Totodată, Maia Sandu spune că PAS este deschis pentru discuții cu membrii Mișcării Politice Unirea nou-formate. „Am avut niște discuții preliminare cu unii reprezentanți din acest bloc și am convenit că în această luptă oponentul nostru este Igor Dodon, el este pericolul pentru Republica Moldova și suntem dispuși să facem un pact de neagresiune și să avem o campanie corectă unii în raport cu alții astfel încât această campanie, în special, în primul tur să nu dăuneze turului doi”, a afirmat politiciana.

 

Lasă un comentariu