Evenimentul zilei

Lun04062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Andrei Năstase îi cere lui Igor Dodon să-l demită imediat pe Aureliu Ciocoi

Andrei Năstase îi cere lui Igor Dodon să-l demită imediat pe Aureliu Ciocoi Recomandat

09 Februarie 2020 - 

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase cere demisia neîntârziată a ministrului de externe Aureliu Ciocoi.

Reacţia lui Năstase vine după ce ministrul de Externe a declarat acum câteva zile că războiului de pe Nistru i-au pus capăt ruşii care, prin intervenţia lor, nu au făcut decât să oprească vărsarea de sânge.
„Astăzi, aflându-se în satul Ustia, raionul Dubăsari, la una din întâlnirile sale cu oamenii, Andrei Nastase a cerut demisia neîntârziată a ministrului de externe Aureliu Ciocoi, pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin declaraţiile sale iresponsabile, sinonime cu trădarea de patrie,” se arată într-un comunicat emis de PPDA.
Potrivit comunicatului, Aureliu Ciocoi, afirmând că armata rusă (dislocată şi acum ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în pofida Acordului de la Istanbul şi a altor documente internaţionale) este forţa militară care ne-a adus pacea, a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova.
Năstase consideră că, prin această declaraţie „nesăbuită”, Ciocoi „sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor”.
Andrei Năstase îi cere preşedintelui Dodon să-l demită imediat pe ministrul de externe, în cazul în care acesta nu-şi va da demisia de onoare.
Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, consideră că „armata rusă nu a făcut altceva decât să aplaneze conflictul din 1992 de pe Nistru şi să oprească vărsările de sânge”.

Lasă un comentariu