Evenimentul zilei

Joi04092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alexandru Stoianoglo spune că vor urma audieri în dosarul „finanțării PSRM”

Alexandru Stoianoglo spune că vor urma audieri în dosarul „finanțării PSRM” Recomandat

22 Februarie 2020 - 

29 de persoane fizice, inclusiv şi deputaţi, urmează a fi audiate de procurori în dosarul finanţării PSRM.

Anunţul a fost făcut de procurorul general Alexandru Stoianoglo, după şedinţa de vineri, 21 februarie, a Consiliului Superior al Procurorilor. Totuşi, el spune că niciuna din aceste persoane nu are, deocamdată, statut de bănuit, transmite trm.md.
„Dosarul este în procedură. Noi am determinat 29 de persoane care trebuie audiate, pe conturile cărora au fost depuşi bani şi persoanele acestea vor fi audiate, inclusiv şi câţiva deputaţi numele cărora a fost în lista care a fost mediatizată. Eu nu va pot spune numele concret”, a spus precizat procurorul general.
Totuşi, potrivit lui, nu există nici o persoană cu statut de bănuit.
De menţionat că acum o lună, procurorul general a declarat ca Procuratura Anticorupţie a admis abateri procesuale în dosarul „finanţării PSRM”, intentat încă acum patru ani. Stoianoglo menţiona atunci că activităţile procesuale au purtat un caracter neplanificat şi neconsecvent, trezind interes doar în functie de anumite evenimente social-politice. Ulterior şi PSRM a anunţat că va depune o plângere penală pentru a verifica modul în care a fost pornit dosarul, considerandu-l unul deschis la comandă politică.

Lasă un comentariu