Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Președintele Igor Dodon se vede în prezent „coordonator de majoritate”

Președintele Igor Dodon se vede în prezent „coordonator de majoritate” Recomandat

27 Februarie 2020 - 

Toate acțiunile președintelui Igor Dodon începând cu luna iulie a anului trecut și până în prezent nu reprezintă nimic altceva decât o revanșă față de suspendările din partea Curții Constituționale de care a avut parte pe parcursul celor trei ani. Potrivit ex-ministrului de finanțe Veaceslav Negruța, Igor Dodon și-a asumat rolul de coordonator al majorității parlamentare, relatează IPN.

 

„Dacă am vorbi despre un stat de drept în care fiecare funcționar s-ar conduce de cadrul legal, ar fi altfel, strict în conformitate cu legea. 

În Moldova a rămas un loc liber, se numește coordonator de majorități. Președintele Dodon se vede în prezent coordonator și intră cu fel de fel de indicații pentru oamenii care tot el i-a pus în funcții. Nu ne miră că președintele își depășește atribuțiile și dă indicații la Guvern. 

Cei de la Guvern dau indicații la Primărie, cei de la primărie pleacă peste hotare. Această situație este impardonabilă. Fiecare trebuie să-și îndeplinească funcțiile pe care le au”, a declarat Veaceslav Negruța în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune de la TVR Moldova.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că scopul actualului președinte este de a trage dividende din funcția pe care o are.

„El nu a mers la alegerile prezidențiale din 2016 pentru a înțelege ceva, pentru el orice post în stat este mijloc de îmbogățire. Funcția pentru el este un mijloc de a face bani. El înțelege doar ceea ce îi trebuie dumnealui”, a declarat Alexandru Slusari.

Declarațiile participanților la emisiune au fost făcute în contextul în care Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că va verifica averea și interesele președintelui Igor Dodon.

 

Lasă un comentariu