Evenimentul zilei

Ma08112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Deputații PPDA au înaintat o nouă moțiune simplă pe adresa ministrului Aureliu Ciocoi

Deputații PPDA au înaintat o nouă moțiune simplă pe adresa ministrului Aureliu Ciocoi Recomandat

03 Martie 2020 - 

Deputații Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” au înaintat o nouă moțiune simplă, adresată Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Ei cer audierea ministrului pe mai multe subiecte care ține de poziția acestuia în legătură cu evenimentele din 1992 și politica externă cu privire la integrarea europeană. Moțiunea a fost înaintată Biroului permanent al Parlamentului de vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari, relatează IPN.
Potrivit PPPDA, poziția și declarațiile ministrului de externe sunt în contradicție cu cu istoria, realitatea și Constituția.
O primă moțiune simplă adresată Ministerului de Externe fusese depusă de Blocul ACUM pe 13 februarie. Biroul permanent al Parlamentului nu a pus-o pe lista dezbaterilor așa că autorii au blocat, în semn de protest, tribuna legislativului.
Ciocoi declarase că Rusia ar fi intervenit în războiul de pe Nistru din 1992 pentru a pune capăt vărsării de sânge, negând aparent implicarea directă a Moscovei în acest conflict.

Lasă un comentariu