Evenimentul zilei

Mie02192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Panorama Un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-a produs în estul Indoneziei

Un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-a produs în estul Indoneziei

15 Iulie 2019 - 

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi sute de case au fost distruse după ce un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-a produs duminică în estul Indoneziei, potrivit primului bilanţ oficial emis luni, citat de AFP.

Cutremurul s-a produs la puţin timp după ora locală 18:00 (09:00 GMT) în nordul Arhipelagului Molucelor, la o adâncime de 10 kilometri, provocând panică în rândul locuitorilor care s-au refugiat în zonele mai înalte.
Epicentrul seismului fost stabilit la aproximativ 165 de kilometri sud de Ternate, oraşul principal al provinciei Molucele de Nord.
"Victima a fost lovită de resturi când casa sa s-a prăbuşit", a declarat luni pentru AFP Ihksan Subur, un responsabil local al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor. Nu au fost semnalate alte victime în pofida amplorii cutremurului.
Câteva sute de oameni au fost nevoiţi să se refugieze în şcoli şi în clădiri publice.
"Replicile sunt încă frecvente, ceea ce face ca oamenii să fie prea traumatizaţi pentru a se întoarce la casele lor", a completat oficialul.
Potrivit Institutului Indonezian de Geofizică, cel puţin 52 de replici fuseseră înregistrate până luni dimineaţa de la cutremurul principal din ziua anterioară.
Zona Arhipelagului Molucelor a fost zguduită de mai multe seisme în ultimele săptămâni, dintre care unul cu magnitudinea 6,9 săptămâna trecută şi un altul, de magnitudine 7,3 la sfârşitul lunii iunie, fără a provoca însă pagube majore.
Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.
În urmă cu un an, un seism cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami, s-a produs la Palu, pe Insula Sulawesi, soldându-se 2.200 de morţi şi mii de persoane dispărute.

Lasă un comentariu