Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Panorama Takuma Sato a câştigat cursa Bommarito 500 din cadrul Campionatului nord-american de automobilism IndyCar

Takuma Sato a câştigat cursa Bommarito 500 din cadrul Campionatului nord-american de automobilism IndyCar

25 August 2019 - 

Fostul pilot japonez de Formula 1 Takuma Sato a câştigat cursa Bommarito 500, din cadrul Campionatului nord-american de automobilism IndyCar, dominat în continuare de americanul Josef Newgarden, informează AFP.

Plecat de pe poziţia a cincea a grilei de start, japonezul a profitat de mai multe întreruperi ale cursei, pe circuitul World Wide Technology Raceway at Gateway din Madison (Illinois), trecând în final primul linia de sosire.
Sato, component al echipei Rahal Letterman, care a fost criticat de mai mulţi piloţi după un accident spectaculos produs sâmbăta trecută, în debutul cursei de la Pocono, i-a devansat cu patru zecimi de secundă pe americanul Ed Carpenter, brazilianul Tony Kanaan şi americanul Santino Ferruci, în timp ce Newgarden s-a clasat pe locul şapte.
Cu două curse înainte de finalul sezonului, Josef Newgarden este lider al clasamentului general, cu 563 de puncte, urmat de francezul Sion Pagenaud, 525 puncte, şi de americanul Alexander Rossi, 517 puncte.
Următoarea etapă din IndyCar va avea loc pe 1 septembrie la Portland (Oregon), ultima cursă urmând să se desfăşoare pe 22 septembrie, la Laguna Seca (California).

Lasă un comentariu