Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Candidaţii PDM pornesc în turneu prin ţară

Candidaţii PDM pornesc în turneu prin ţară

28 Mai 2015 - 

Candidaţii Partidului Democrat din Moldova la funcţiile de primari în diferite localităţi pornesc în turneu prin ţară înaintea alegerilor locale. Preşedintele PDM, Marian Lupu, a spus că intrăm pe ultima sută de metri a campaniei electorale, aceasta fiind perioada cea mai importantă, cea mai responsabilă, şi care va determina opţiunile ale cetăţenilor. Candidaţii, care sunt actuali şi foşti primari, vor merge prin ţară să discute cu oamenii, dar şi să împartă cu colegii din experienţă.

Marian Lupu a menţionat că în cadrul PDM nu s-au aplicat criterii superficiale de selectare a candidaţilor la funcţia de primar, ci s-a axat pe cele mai importante calităţi de care trebuie să dispună oamenii care reprezintă formaţiunea. „Din mai multe puncte de vedere, calitatea guvernării la nivel local este mai importantă, primarii sunt cel mai aproape de oameni, sunt cei care se confruntă zi de zi cu probleme, ei stau la baza societăţii. Mă bucură că dispunem de o echipă de oameni cumsecade, harnici, responsabili, cu multă experienţă de viaţă şi cu experienţă profesională”, a spus politicianul.

PDM a adoptat şi decizia de a institui Consiliul pentru dezvoltare locală. „Colegii mei au venit astăzi la Chişinău pentru a pune bazele Consiliului pentru Dezvoltare Locală. Aici vom aduna experienţele unora şi ideile altora. Vom pune astfel la aceeaşi masă cei mai buni experţi în administrarea locală. Nu vom face politică abstractă, ci vom căuta soluţii reale care funcţionează. Dacă a fost posibil să implementăm proiecte bune în mai multe localităţi, de ce să nu extindem experienţa aceasta în alte localităţi? Vrem ca toate familiile să se bucure de căldură, canalizare, de drumuri asfaltate, şcoli şi grădiniţe reparate”, a declarat liderul democraţilor.

Politicianul a mai spus că PDM are o echipă din care fac parte foarte mulţi primari cu experienţă, care au realizat lucruri bune, au acumulat cunoştineţele necesare şi care vor împărtăşi din experienţa lor primarilor noi aleşi –  cum se scrie un proiect, cum se atrag investiţii etc.

Marian Lupu şi-a sfătuit colegii să nu facă politică declarativă, ci să aplece urechea la doleanţele oamenilor. De asemenea, liderul democrat le-a sugerat candidaţilor să fie atenţi la realităţile din ţară, să nu se lasă pradă speculaţiilor, să fie sinceri cu oamenii, şi să nu ignore nicio problemă sau nevoie.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu