Evenimentul zilei

Sam09212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 SCANDAL între PPEM și PL

SCANDAL între PPEM și PL Recomandat

03 Iunie 2015 - 
Foto: ipn Foto: ipn

Trei candidaţi din Băcioi ai Blocului electoral „Platforma Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă” (PPEM) au fost concediaţi ilegal din funcţiile deţinute în administraţia locală. Acuzaţiile au fost aduse de către Oazu Nantoi, candidatul PPEM la conducerea capitalei, care susţine că Partidul Liberal, prin primarul de la Băcioi, face astfel presiuni asupra concurenţilor electorali. Ca reacţie, PL a emis o declaraţie de presă în care precizează că la concedierea celor 3 persoane au fost respectate toate procedurile de rigoare şi nu a fost încălcată legea.

Oazu Nantoi a menţionat că, potrivit legislaţiei, concurenţii electorali nu pot fi concediaţi în timpul campaniei electorale fără consimţământul lor, însă candidatul la funcţia de primar, Vasile Toderaşcu, şi doi candidaţi la funcţiile de consilier local în Băcioi, Ion Barbălat şi Nicolae Paiu, au fost eliberaţi din funcţie. „Asupra candidaţilor noştri se exercită presiuni”, a accentuat Oazu Nantoi.

Candidatul la Primăria Chişinău s-a întrebat dacă PL se teme cumva de concurenţi şi a decis astfel să se înţeleagă că cei de la conducere. „Lansez un apel către reprezentanţii PL să-şi anuleze deciziile ilegale ca să lase deschisă o poartă de colaborare pe viitor”, a subliniat Oazu Nantoi.

Partidul Liberal cataloghează declaraţiile lui Oazu Nantoi ca fiind nefondate şi care nu corespund realităţii. „Ion Barbălat şi Nicolae Paiu au fost concediaţi în baza cererilor depuse chiar de ei, iar Vasile Toderaşcu a fost concediat de Consiliul Local Băcioi înainte de a deveni candidat PPEM, această acţiune fiind una firească, întrucât funcţia i-a fost oferită de către Partidul Liberal, iar după decizia luată de dânsul de a adera la PPEM şi a pleca din PL, ar fi fost cazul să plece benevol din funcţie”, se menţionează în declaraţia PL.

Liberalii mai spun că adevăratele presiuni se fac, de fapt, asupra candidaţilor PL. „Un exemplu îngrijorător şi alarmant fiind percheziţiile efectuate astăzi de Centrul Naţional Anticorupţie în incinta Primăriei Băcioi şi în casa primarului degrevat al comunei Băcioi, Vitalie Şalari, candidat PL la funcţia de primar la Băcioi”, scrie în declaraţie.

Liberalii declară că au motive de bănuială că această percheziţie este efectuată la comandă, în urma concedierii lui Vasile Toderaşcu din funcţia de viceprimar al comunei Băcioi, şi presupun implicarea Partidului Democrat din Moldova, care a fost, probabil, solicitat de PPEM. PL nu exclude faptul că presiunile nu se vor opri aici şi se va încerca excluderea candidatului PL la funcţia de primar al comunei Băcioi din cursa electorală.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu