Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Fiodor Ghelici: Concurenţii electorali se împroaşcă cu noroi pentru a atrage electoratul

Fiodor Ghelici: Concurenţii electorali se împroaşcă cu noroi pentru a atrage electoratul

03 Iunie 2015 - 

Fiodor Ghelici, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Moldova Mea”, susţine că cei care s-au înscris în cursa electorală şi luptă pentru fotoliul de primar al capitalei încearcă să atragă electoratul prin orice metodă, inclusiv aruncând cu noroi în concurenţi. Activistul a dat exemplul primarului degrevat Dorin Chirtoacă, care a fost acuzat recent că a împărţit apartamente apropiaţilor săi. Consiliul Naţional Anticorupţie al asociaţiei „Moldova Mea” a efectuat o investigaţie şi nu au depistat careva ilegalităţi.

Fiodor Ghelici a declarat miercuri, 3 iunie, că nu încearcă să apere vreun concurent electoral, pentru că fiecare dintre ei au calităţi bune şi rele, dar este indignat de acuzaţiile lansate de unii candidaţi, pentru că nu fac decât să demonstreze lipsa de respect faţă de alegători.

Ghelici spune că este ghidat  exclusiv de interesul de a informa corect alegătorii, de aceea, împreună cu colegii, au efectuat propria investigaţie. Consiliul Naţional Anticorupţie al asociaţiei „Moldova Mea” a făcut rost de un şir de acte care confirmă legalitatea deciziei de alocare a locuinţelor vizate în acuzaţiile la adresa lui Chirtoacă. La selectarea beneficiarilor a fost respectat rândul şi toate procedurile legale. Printre beneficiari este şi o angajată a Primăriei, care munceşte în calitate de femeie de serviciu şi care aştepta apartament de aproape 20 de ani, iar în familie sunt 6 persoane. De asemenea, este vorba de o văduvă care creşte 3 copii. Activistul a menţionat că acuzaţiile lansate în acest caz nu doar că induc în eroare alegătorii, dar provoacă nelinişte şi stres printre beneficiarii locuinţelor în cauză, care chiar nu au nicio vină.

Fiodor Ghelici a declarat că autoritatea locală a a obţinut cele 4 apartamente după îndelungate procese de judecată cu un agent economic cărui municipalitatea i-a alocat un teren încă pe vremea când în fruntea capitalei se afla Serafim Urechean. Antreprenorul urma să ofere municipalităţii 10 la sută din locuinţele blocului pe care urma să-l ridice pe terenul oferit de autorităţi. Activistul a mai spus că alegătorii trebuie să analizeze foarte atent ce îi poate oferi fiecare candidat în parte şi să facă alegerea cu mintea trează.

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu