Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Alegeri libere și corecte, promovate de tineri prin dans

Alegeri libere și corecte, promovate de tineri prin dans Recomandat

06 Iunie 2015 - 

Tineri din 4 localităţi ale ţări au răspuns apelului Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) şi au dansat în seara zilei de vineri, 5 iunie, în faţa sediilor primăriilor din Chişinău, Nisporeni, Hânceşti şi Vulcăneşti.

Şefa CICDE, Natalia Iuraş, a declarat că scopul acţiunii a fost să transmită un mesaj societăţii că administraţia publică locală este nereprezentativă fără parteneri de diferite genuri, etnii şi religii, transmite IPN.

„Prin acţiunea respectivă, tinerii voluntari îndeamnă toţi cetăţenii, indiferent de etnie sau gen să iasă la vot pe 14 iunie. Prin acest dans am vrut să atragem atenţia că fără parteneri nu este posibil să realizezi nimic. Am creat echipe din cetăţeni din diferite vârste şi vrem să arătăm că dansul uneşte ca şi alegerile”, a spus Natalia Iuraş.

Tinerii au dansat pe ritmurile a trei tipuri de dans arătând trecătorilor că doar împreună pot crea un dans în armonie. Natalia Iuraş a precizat că la alegerile locale generale este important să alegem oameni competenţi şi responsabili. „Cel mai puţin contează religia, sexul sau etnia în administraţia locală, singurul criteriu pe care îndemnăm oamenii să-l ia în calcul este competenţa”, a adăugat şefa CICDE.

Natalia Iuraş a subliniat că în aceste zile CICDE desfăşoară acţiuni diverse de promovare a alegerilor libere şi transparente, iar în acest context două echipe mobile formate din voluntari ai CICDE se deplasează la nordul şi sudul republicii unde informează cetăţenii despre alegerile locale, inclusiv cine vor fi aleşi la alegerile locale, care sunt atribuţiile Comisiei Electorale Centrale etc.

Aceasta a adăugat că informarea cetăţenilor cu privire la procesul electoral este foarte importantă în contextul noilor prevederi legislative care trebuie aduse la cunoştinţă cetăţenilor ca aceştia să ştie cum să-şi exercite dreptul la vot.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu