Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 PL promovează mai multe femei la funcţiile de primari

PL promovează mai multe femei la funcţiile de primari Recomandat

06 Iunie 2015 - 

Partidul Liberal a majorat în acest an cu 10% numărul de femei care candidează la funcţia de primar la alegerile din 14 iunie.

Numărul candidatelor liberale la primăriile din ţară a ajuns la 600, ceea ce constituie 25% din numărul tuturor candidaţilor PL la funcţiile de primari. Informaţia a fost precizată de Corina Fusu, deputat liberal, preşedintele Organizaţiei femeilor liberale, la mitingul cu genericul: „Mamele votează pentru viitorul copiilor”, transmite IPN.

În faţa zecilor de femei prezente la miting, Corina Fusu a menţionat că Republica Moldova, astăzi ca niciodată, este la o răscruce de drumuri, iar alegerile locale din 14 iunie vor decide viitorul copiilor. „Noi ne dorim să mergem spre UE, nu spre Rusia. Din păcate, la noi încă nu s-a conştientizat ce înseamnă să fii om de stat, căci dacă s-ar fi conştientizat, nu s-ar fi furat Banca de Economii. Sunt sigură că dacă am avea mai multe femei la funcţii de conducere, atunci lucrurile ar decurge mai bine, ar fi redus gradul de corupţie”, a spus deputatul.

Corina Fusu a menţionat că Organizaţia femeilor liberale are un număr destul de membre care să demonstreze că lucrurile bune pot fi făcute şi care vor schimba viaţa locuitorilor din localităţile în care candidează. „Mulţi spun că nu e timpul pentru egalitate gender, pentru protecţia drepturilor omului, dar la baza statului de drept stă o gândire corectă. Trebuie să pornim de la respectarea drepturilor omului, să renunţăm la ideea că femeia este responsabilă de creşterea şi educarea copiilor”, a subliniat preşedintele Organizaţiei femeilor liberale.

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, a spus că alegerile din 14 iunie sunt istorice, în special din cauză că parcursul european al ţării este pus în pericol. „Unii au promis „Moldova fără Voronin, Moldova fără sărăcie”, iar acum la guvernare se află comuniştii şi sărăcia”, a spus Mihai Ghimpu în faţa mulţimii.

Veronica Herţa, candidat la funcţia de consilier în municipiul Chişinău, a spus că Partidul Liberal este unicul care nu a trădat şi nu a furat ţara. Totodată, candidata a menţionat că în cei 8 ani, de când Chişinăul este condus de un primar liberal, s-a reuşit implementarea proiectelor importante în condiţiile unui buget auster şi fără susţinerea puterii centrale.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu