Evenimentul zilei

Lun03302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Iurie Ciocan: Listele au fost făcute în baza datelor de la Registru

Iurie Ciocan: Listele au fost făcute în baza datelor de la Registru Recomandat

18 Iunie 2015 - 

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, spune că listele electorale la alegerile din 14 iunie a fost întocmite în baza informațiilor primite de la Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”. Atât timp cât legislaţia permite cetățenilor să aibă domiciliul în orice localitate a țării, Comisia Electorală Centrală nu-i poate interzice cetățeanului dreptul la vot. 

Declarația a fost făcută de la tribuna parlamentului: „Listele electorale au fost făcute în baza datelor primite de la Registru. Legea stipulează clar că alegatorul votează acolo unde are domiciliul sau reședința. Noi nu putem să-i încălcăm dreptul la vot. Faptul că 100 de persoane au reședința în aceeași locuință nu ține de competența noastră”.

Amintim că președintele CEC, Procurorul General și ministrul Tehnologiei informaționale au fost chemați să ofere explicații cu privire la numărul exagerat de înregistrări de reședință a mai multor persoane în una și aceeași locuință. Solicitarea a venit din partea liberalilor.

 

Lasă un comentariu