Evenimentul zilei

Joi04092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Dorin Chirtoacă îşi doreşte mai multe autobuze şi troleibuze pe străzile capitalei

Dorin Chirtoacă îşi doreşte mai multe autobuze şi troleibuze pe străzile capitalei Recomandat

19 Iunie 2015 - 

Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, îşi propune reînnoirea transportului public din capitală. 

Liberalul, care a organizat astăzi, 19 iunie, o conferinţă de presă la Regia Transport Electric, a declarat că anul acesta urmează a fi asamblate 40 de troleibuze. Totodată, candidatul propune mai multe soluţii şi pentru Parcul Urban de Autobuze, începând cu această toamnă, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a declarat că îşi propune stabilirea unei benzi speciale pentru transportul public, pentru a fi evitată aglomeraţia, însă  acest lucru urmează a fi reglementat. Acesta s-a referit şi la implementarea sistemului de taxare electronică, dar şi dotarea tuturor unităţilor de transport cu sisteme GPS, pentru o gestionare mai bună.

Numărul troleibuzelor noi din capitală, care urmează a fi asamblate anul acesta, va fi dublat datorită unui acord semnat în luna mai între autorităţile de la Chişinău cu reprezentanţii Companiei „Belkommunmash” din oraşul Minsk, Belarus. Potrivit liberalului, odată cu utilizarea pieselor autohtone costurile de asamblare a unui troleibuz vor fi de 149 de mii de euro, mai mici ca până acum. Chirtoacă a menţionat că la ora actuală fiecare al doilea troleibuz care circulă pe străzile oraşului Chişinău este nou, iar până la sfârşitul anului curent, 2/3 din numărul de unităţi de transport public electric vor fi noi.

În ceea ce ţine de reînnoirea parcului de autobuze, liberalul propune două variante. Fie lansarea unui parteneriat public-privat, fie asamblarea autobuzelor după modelul troleibuzelor. Potrivit lui, în baza calculelor şi a posibilităţilor financiare, până în toamnă urmează să fie implementată una dintre soluţii în aşa fel încât în maximum un an problema autobuzelor să fie soluţionată.

La 28 iunie, în turul doi de scrutin, alegătorii din Chişinău vor alege la funcţia de primar general între Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu