Evenimentul zilei

Joi04092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Dorin Chirtoacă: Alegerile anticipate - un laţ la gâtul Republicii Moldova

Dorin Chirtoacă: Alegerile anticipate - un laţ la gâtul Republicii Moldova Recomandat

23 Iunie 2015 - 

Liberalii nu mai insistă ca procurorul general să fie unul din afara ţării. Cel puţin asta a dat de înţeles vicepreşedintele PŞ, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”.

„La nivel central se poate de format o coaliţie parlamentară pro-europeană din deputaţii PLDM, PDM, PL şi PREM, care să activeze sub îndrumarea UE, cu un procuror general independent, nu numaidecât din afara ţării, dar să fie independent şi ales cu implicarea UE. Ca să fie exclusă coruperea lui în cele mai răsunătoare cazuri şi nu numai”, a declarat Chirtoacă.

Referindu-se la potenţiala coaliţie din Consiliul municipal Chişinău, ales la 14 iunie, fruntaşul liberal a spus că, probabil, va din formată o coaliţie din 26 de consilieri PL, PPEM, PLDM şi PDM. „Comuniştii cel mai probabil nu vor face coaliţie cu PSRM. Aceştia vor avea o poziţie neutră, vor constitui o punte dintre coaliţia pro-europeană şi cea a PSRM”, a opinat Chirtoacă.

Vicepreşedintele Partidului Liberal s-a pronunţat împotriva alegerilor parlamentare anticipate. „Alegerile parlamentare anticipate ar însemna un laţ la gâtul Republicii Moldova. Din situaţia existentă , PSRM şi Renato Usatîi ar putea câştiga majoritatea parlamentară. Aceasta ar transforma Republica Moldova într-o nouă Crimee sau Doneţk. Dar sunt oameni care vor merge la vărsare de sânge pentru a nu admite acest lucru. Reacţiile vor fi mult mai dure decât acţiunile de protest ale platformei „DA”, a spus fruntaşul liberal.

Lasă un comentariu