Evenimentul zilei

Sam06062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Particularităţile votării în turul II de scrutin

Particularităţile votării în turul II de scrutin

24 Iunie 2015 - 

Alegătorii care, în perioada dintre primul şi cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, şi-au schimbat domiciliul sau reşedinţa vor putea vota în baza aceloraşi liste electorale, în secţiile de votare conform reşedinţei existente la data de 14 iunie curent.

Decizia a fost luată de către Comisia Electorală Centrală în cadrul şedinţei de marţi, 23 iunie. De asemenea, persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani vor putea vota în secţiile de votare conform domiciliului sau reşedinţei şi vor fi incluşi în lista electorală suplimentară, transmite IPN.

Alegătorii a căror reşedinţă a expirat în această perioadă vor putea vota în secţia de votare în raza căreia îşi au domiciliul, dacă în circumscripţia respectivă se va desfăşura turul al doilea al alegerilor locale generale. Potrivit deciziei CEC, persoanele care deţin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluşi în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra faptul domicilierii lor în perimetrul secţiei de votare respective.

În aceeaşi şedinţă, Comisia a aprobat instrucţiunea privind procedura de renumărare a buletinelor de vot la alegerile locale. Documentul stabileşte că renumărarea buletinelor de vot se dispune de instanţa de judecată abilitată cu confirmarea rezultatelor alegerilor în circumscripţia respectivă şi are loc în cel mult 7 zile calendaristice de la data adoptării hotărârii privind renumărarea voturilor.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu