Evenimentul zilei

Sam06062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Promisiuni electorale. Dorin Chirtoacă: „Chişinăul va fi aprovizionat cu apă potabilă în condiţii de siguranţă încă 100 de ani”

Promisiuni electorale. Dorin Chirtoacă: „Chişinăul va fi aprovizionat cu apă potabilă în condiţii de siguranţă încă 100 de ani” Recomandat

24 Iunie 2015 - 

Municipiul Chişinău va fi aprovizionat cu apă potabilă în condiţii de siguranţă încă următorii 100 de ani, susţine candidatul PL la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Liberalul şi-a prezentat miercuri, 24 iunie, priorităţile şi soluţiile în domeniul infrastructurii de apă şi canalizare, la o conferinţă de presă, susţinută după ce a coborât într-un rezervor la câţiva metri adâncime, transmite IPN.

„Nu mai lucrăm pentru trecut, aşa cum era în 2007, nu mai lucrăm nici măcar pentru prezent, aşa cum a fost în 2011, dar lucrăm pentru viitor, pentru ca municipiul Chişinău să aibă servicii de calitateБ să aibă principalul serviciu – aprovizionare cu apă la standarde europene”, a declarat candidatul.

Dorin Chirtoacă a menţionat că reţelele subterane din Chişinău sunt complet uzate şi la fel este şi în cazul rezervorului în care a coborât, acesta nefiind renovat de mai bine de 40 de ani. Acesta este unul din cele 30 de rezervoare care urmează a fi renovate în cadrul unui proiect în valoare de 62 de milioane de euro, bani oferiţi de partenerii de dezvoltare. De asemenea, în cadrul proiectului urmează a fi reabilitate zeci de kilometri de apeduct, va fi  modernizată staţia de epurare şi va fi construită o uzină de producere a hipocloritului de sodiu etc. Potrivit liberalului, durata de implementare a proiectului este de 10 ani.

La 28 iunie, în turul doi de scrutin, alegătorii din Chişinău vor alege la funcţia de primar general între Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu