Evenimentul zilei

Sam06062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Promo-LEX: În campania electorală au fost folosite resurse administrative

Promo-LEX: În campania electorală au fost folosite resurse administrative Recomandat

26 Iunie 2015 - 

Pavel Postică, directorul de programe de la Asociatia Promo-Lex, susține că în campania electorală au fost folosite resurse administrative: „Această campanie electorală a fost marcată de utilizarea resurselor administrative. Totodată, partidele politice au devenit un pic mai transparente dar nu până la urmă”. 

De asemenea, Postică susține că s-au constatat anumite deficiențe în Codul Electoral cu privile la perioada de începere a campaniei electorale în turul doi al alegerilor, cine sunt actorii care pot face campanie electorală: „Din aceste considerente recomandăm ca aceste aspecte să fie clar stipulate în Codul Electoral”.

Potrivit asociției, o altă problemă este legată de păstrarea listelor electorale care vor fi utilizate în turul doi al alegerilor: „Nu este clar unde aceste liste trebuie păstrate. Și am avut cazuri hazlii unde aceste liste au fost păstrate acasă”.

De asemenea, potrivit observatorilor Promo-LEX, în rapoartele finaciare ale partidelor politice nu au fost incluse toate cheltuielile. Respectiv mai multe partide nu au declarat concertele electorale organizate în această perioadă.

 

 

Lasă un comentariu