Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Alegerile primarului din încă o localitate au fost declarate nule

Alegerile primarului din încă o localitate au fost declarate nule Recomandat

26 Iunie 2015 - 

Alegerile primarului în localitatea Ermoclia, din raionul Ştefan Vodă, au fost declarate nule de instanţa de judecată.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie ciocan, a comunicat la şedinţa de vineri, 26 iunie, că urmează să primească decizia instanţei pentru a decide cum să se acţioneze mai departe. Decizia instanţei a fost contestată, transmite IPN.

Iurie Ciocan a menţionat că astfel de acţiuni reprezintă un proces absolut normal. „Avem un număr în creştere a birourilor electorale în care se cere renumărarea voturilor, până acum s-au confirmat rezultatele în cazurile când au fost renumărate, cu mici excepţii”, a specificat preşedintele CEC.

Pentru renumărarea voturilor la fiecare birou electoral se cheltuiesc circa 10 mii de lei. „Rugăm ca cei care decid să ceară renumărarea să cântărească bine necesitatea acestui exerciţiu”, a făcut un apel Iurie Ciocan.

Alegerile au fost anulate şi în localitatea Topala, raionul Cimişlia, la fel au fost anulate rezultatele alegerilor, deoarece la 14 iunie a fost stopat procesul votării fiind vandalizat biroul electoral de către circa 20 de candidaţi la funcţiile de consilieri locali.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu