Evenimentul zilei

Mie01242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină
22 Ian 2018
Publicat în Presa internationala

Un bărbat înarmat a deschis focul duminică lângă Empire State Building, rănind o persoană pe care o urmărea, precum și alți doi trecători, unul fiind turist român, potrivit Poliției, scrie nydailynews.com.

22 Ian 2018

Fiscul spaniol a cerut parchetului să intenteze proces împotriva cântăreței columbiene Shakira, pe care o acuză de fraudă fiscală, comisă între 2011 și 2014, a scris duminică cotidianul La Vanguardia, citat de AFP.

21 Ian 2018
Publicat în Presa internationala

Un adolescent britanic în vârstă de 15 ani a obţinut acces la planurile pentru operaţiuni ale serviciilor de informaţii din Afganistan şi Iran, pretinzând că este preşedintele CIA. Cazul a fost prezentat într-un tribunal din Londra, scrie The Telegraph.

19 Ian 2018

Rusia este din nou cel mai mare exportator mondial de grâu, o schimbare care reorientează comerțul global cu grâu în jurul regiunii Marii Negre, amintind de dominația fostei Uniuni Sovietice în acest domeniu, deși în condiții complet diferite, transmite Bloomberg.

18 Ian 2018
Publicat în Presa internationala

Guvernul ungar a adoptat proiectul unui set legislativ în baza căruia așa-zișii „promotori ai migrației ilegale" vor fi obligați să-și pună datele la dispoziția autorităților și să plătească un impozit de 25% pe donațiile primite din străinătate, a anunțat miercuri ministrul ungar de interne Sandor Pinter, transmite MTI, citată de Agerpres.

16 Ian 2018

Cel puțin 48 de persoane, dintre care 43 de copii, au fost răniți marți dimineață în vestul Germaniei, în urmă unui accident în care a fost implicat un autocar școlar, anunță AFP.

15 Ian 2018

Bilanţul victimelor dublului atentat sinucigaş, produs luni în centrul Bagdadului, a crescut la 26 de morţi şi 90 de răniţi, în majoritate lucrători zilieri, acesta fiind cel  de-al doilea atac de acest tip în ultimele trei zile în capitala irakiană, potrivit unor surse medicale, citate de AFP, potrivit agerpres.

30 Dec 2017
Publicat în Presa internationala

Guvernul Israelului negociază intens cu România, Cehia şi Letonia pentru mutarea ambasadelor acestor ţări de la Tel Aviv la Ierusalim, afirmă surse diplomatice, citate de Mediafax.

29 Dec 2017
Publicat în Presa internationala

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a dizolvat joi parlamentul de la Roma, care oricum era aproape de sfârşitul mandatului, lansând astfel oficial campania pentru alegerile legislative ce ar urma să se desfăşoare în luna martie, transmite AFP.

29 Dec 2017
Publicat în Presa internationala
Decizia recentă a Japoniei de a desfăşura un sistem american de apărare antirachetă va afecta relaţiile Moscovei cu Tokio şi este o încălcare de către Washington a unui tratat de bază privind controlul armelor, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, relatează Reuters.
28 Dec 2017
Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că explozia de la supermarketul din Sankt Petersburg ce a rănit 13 persoane a fost un act de terorism, potrivit Reuters. Putin a făcut declarațiile la Kremlin, în timpul unei ceremonii de decorare a militarilor ruși care au luptat în Siria.
22 Dec 2017

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri caracterul „agresiv” al noii strategii de securitate națională a Statelor Unite și a afirmat că Rusia trebuie să fie un „lider absolut” în crearea unei arme de nouă generație pentru a-și asigura suveranitatea, scrie AFP.

21 Dec 2017

Publicația britanică „The Financial Times” scrie că guvernele UE, critice la adresa Poloniei, nu se limitează la Europa de Est și că „nu chiar fiecare țară fosta comunistă din Europa Centrală și de Est este o oaie neagră a UE”. Publicația amintește însă că „acele țări UE care sunt acuzate de subminarea principiilor democratice ori de inacțiune în privința luptei anticorupție și garantării independenței judiciare provin din est. Printre ele se numără Ungaria, Bulgaria și România, pe lângă Polonia”.

21 Dec 2017

Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversând Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, focuri de armă făcându-se auzite apoi de ambele părţi, informează Yonhap, citând armata sud-coreeană.

Pagina 1 din 29