Evenimentul zilei

Sam02292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 54

Back Sunteți aici:Presa străină Politica Adrian Candu - noul ministru al Economiei

Adrian Candu - noul ministru al Economiei

03 Iulie 2014 - 
foto: ipn.md foto: ipn.md

Ministrul economiei, Valeriu Lazăr, şi-a depus demisia din această funcţie. Partidul Democrat a făcut demersurile de rigoarea pentru ca în funcţia de ministru al economiei să fie numit Andrian Candu, vicepreşedinte al Parlamentului şi vicepreşedinte al PDM. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PDM, Marian Lupu, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului permanent extins al PDM de miercuri, 2 iulie.Valeriu Lazăr a spus că a venit cu cererea de demisie încă acum un an, însă, deoarece a fost implicat în mod direct în negocierile privind Acordul de Asociere, care prevede şi Acordul de Liber Schimb, a amânat această decizie până la ratificarea acordului, care a avut loc miercuri, 2 iulie. „Este o decizie personală, luată ceva timp în urmă, dar am simţit nevoia să-mi duc acest mandat dat de către partid până la capăt”, a spus Valeriu Lazăr. Acesta a mai spus că este de 20 de ani la Ministerul Economiei şi de 5 ani în această funcţie care este una extenuantă. El a mai spus că fiecare om are nevoie de schimbare şi că va rămâne în spaţiul public.

Candidatura lui Andrian Candu pentru funcţia de ministru al economiei a fost propusă de chiar Valeriu Lazăr. Prezent la conferinţă, Andrian Candu, a spus că este vorba de unul dintre cele mai importante ministere. „Este o provocare pentru mine şi faptul că ministerul a fost condus de către o persoană ca Valeriu Lazăr care are calităţi extraordinare, experienţă şi capacităţi mari. Nu este ceea ce m-am gândit eu că o să fac ultima perioadă a mandatului, dar politica din Republica Moldova demonstrează că trebuie să fii gata de orice întorsătură. Este o provocare pentru mine, chiar dacă sunt vreo 5 sau 6 luni de activitate a Guvernului, sunt şi perioade pline de provocări, şi probabil avem înainte şi o toamnă mai fierbinte”, a declarat Candu.

Demersurile procedurale au fost expediate către premierul, Iurie Leancă, şi către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timfoti.

Andrian Candu a devenit vicepreşedinte al Parlamentului în mai 2013. Este, de asemenea, vicepreşedinte PDM. Democrații încă n-au decis cine îi va lua locul lui Adrian Candu în Parlament.

Lasă un comentariu