Evenimentul zilei

Joi02202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Politica REACȚIA lui Klaus Iohannis după CĂDEREA guvernului Streleț

REACȚIA lui Klaus Iohannis după CĂDEREA guvernului Streleț Recomandat

29 Octombrie 2015 - 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 29 octombrie, un mesaj, în urma demiterii Guvernului din Republica Moldova.

„Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european și, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate, în conformitate cu așteptările cetățenilor, așa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014. 

Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituțiilor statului de drept, de soluționare a problemelor socio-economice ale actualității. Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil și deplin angajat să acționeze cu energie în toate aceste direcții. România își reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens,” se menționează în mesajul lui Klaus Iohannis.

 

 

sursa: evz.ro

Lasă un comentariu