Evenimentul zilei

Joi02272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Politica Un centru de informare al României va fi înfiinţat în oraşul Bălţi

Un centru de informare al României va fi înfiinţat în oraşul Bălţi Recomandat

14 Mai 2016 - 
Foto: economica.net Foto: economica.net

Un centru de informare al României va fi înfiinţat în oraşul Bălţi.

Scopul orincipal al înființării acestui centru este promovarea limbii române în regiune, prin sprijinirea unor programe de perfecţionare, ateliere în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei, dar şi sesiuni privind Uniunea Europeană.

"Centrul de Informare din Bălţi va contribui semnificativ la procesul de extindere a prezenţei limbii române în regiune, fiind un vector important de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti. Principalele domenii de activitate ale Centrului vor fi axate pe acordarea de sprijin pentru proiecte şi programe de perfecţionare în limba română, ateliere tematice în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei româneşti, sesiuni de formare şi familiarizare cu tematici ale Uniunii Europene, dezbateri pe teme de actualitate românească şi acţiuni de promovare a României şi a culturii româneşti", informează, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe, potrivit MEDIAFAX.

Dotarea acestuia va fi realizată din bugetul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, iar accesul va fi gratuit pentru toţi cei interesaţi de activităţile desfăşurate de viitorul Centru de Informare al României din Bălţi.

Centrul este înfiinţat în baza unui protocol semnat vineri între MAE şi Universitatea "Alecu Russo" din Bălţi, la eveniment paricipând şi ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, aflat în perioada 12-14 mai 2016 în vizită de lucru în Republica Moldova. Potrivit sursei citate, un centru similar funcţionează din iunie 2015 la Comrat – Republica Moldova. De asemenea, la 11 mai 2016, a fost semnat un protocol pentru deschiderea unui Centru de Informare al României la Ismail, în Ucraina.

Lasă un comentariu