Evenimentul zilei

Mie04082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Politica Europarlamentarul Andi Cristea îi atrage atenția Federicăi Mogherini că a uitat de Moldova

Europarlamentarul Andi Cristea îi atrage atenția Federicăi Mogherini că a uitat de Moldova

08 Iunie 2016 - 

Europarlamentarul român Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a interpelat în scris Înaltul Reprezentant UE pentru politică externă, Federica Mogherini, în legătură cu Republica Moldova.

„Practica europeană, de până acum, pentru țările cuprinse în Politica Europeană de Vecinătate, constă în prezentarea evaluărilor Comisiei Europene, sub forma rapoartelor de progres, o dată pe an. Ultimele rapoarte disponibile, inclusiv cel cu referire la Republica Moldova, au fost publicate în martie 2015 și se referă la evoluțiile din 2014. Între timp, a avut loc modificarea Politicii Europene de Vecinătate și s-a schimbat abordarea Comisiei Europene, evoluțiile din fiecare stat fiind analizate în funcție de îndeplinirea obiectivelor stabilite și asumate de comun acord cu fiecare din aceste state”, se arată într-un comunicat de presă al europarlamentarului social-democrat.

„Având în vedere că un raport de progres este important atât pentru instituțiile europene, cât şi pentru guvernele respectivelor state, ca un instrument de calibrare care indică obiectiv progresele sau problemele existente, i-am adresat Înaltului Reprezentant pentru politică externă Federica Mogherini o întrebare scrisă în procedura de prioritate — când va publica Comisia Europeană un asemenea document de evaluare referitor la Republica Moldova?”, a declarat Andi Cristea.

Conform procedurilor existente, Comisia European are la dispoziție trei săptămâni pentru a răspunde. În toamna acestui an, pe 26 septembrie, Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova se va întruni la Bruxelles pentru a analiza stadiul implementării Acordului de Asociere.

Lasă un comentariu