Evenimentul zilei

Sam02222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Politica Negocierile Carpov-Ştanski, din nou fără rezultate însemnate

Negocierile Carpov-Ştanski, din nou fără rezultate însemnate Recomandat

05 Septembrie 2014 - 

Noua rundă de negocieri între reprezentaţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, s-a încheiat ieri, 4 septembrie, fără rezultate însemnate.

La reuniune au continuat discuţiile conform agendei convenite în cadrul întâlnirilor precedente, în particular problema accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole situate după traseul Tiraspol-Camenca, precum şi aspecte din domeniul interacţiunii economice între maluri. În acest context, părţile au stabilit că discuţiile la aceste subiecte vor continua la nivelul experţilor în cadrul şedinţei grupurilor de lucru pentru economie ce urmează să aibă loc la mijlocul lunii septembrie curent, la Tiraspol, în prezenţa reprezentanţilor politici.

Totodată, în cadrul întrevederii, au fost discutate ultimele evoluţii pe subiectul demontării funicularului industrial peste râul Nistru dintre oraşele Rezina şi Rîbniţa. Cu această ocazie, partea rusă a anunţat că debutul lucrărilor de demontare va avea loc pe 6 septembrie curent. Amintim că la întâlnirea de ieri, a fost interzis accesul jurnaliștilor de pe malul drept al Nistrului în regiunea transnistreană.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu