Evenimentul zilei

Dum03292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Politica Vlad Plahotniuc: „între stabilitate şi dezordine”

Vlad Plahotniuc: „între stabilitate şi dezordine”

19 Noiembrie 2014 - 

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc a fost invitat de jurnaliștii prestigiosului ziar Europolitics, să publice o analiză despre viitorul Moldovei.

În analiza sa, Vlad Plahotniuc afirmă că alegerile din 30 noiembrie vor fi decisive pentru viitorul european al Moldovei și că „bătălia se duce între forțele ordinii și stabilității și cei care răspândesc dezordinea și neînțelegerile”. Liderul democrat consideră că cel mai important lucru pentru Moldova este să rămână o țară a stabilității, inclusiv pentru a putea juca în viitor rolul de susținător al cooperării dintre Uniunea Europeană, Statele Unite și Federația Rusă: „Moldova trebuie să fie capabilă să identifice și să susțină interesele comune ale Rusiei și Uniunii Europene”.

Vlad Plahotniuc și-a exprimat convingerea că economia Moldovei poate crește în mod semnificativ în anii următori „doar dacă țara va continua să aibă o conducere democratică și un guvern pro-european”. El a menționat și succesul Moldovei pe calea europeană și a dat ca exemplu semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în vara acestui an. În opinia lui Vlad Plahotniuc, acest acord „va trezi interesul investitorilor străini pentru Moldova și va ajuta la creșterea economiei moldovenești”.

Liderul democrat a spus că Moldova trebuie să mențină vectorul european fără a cere acum stabilirea unei date de aderare la Uniunea Europeană. El consideră că țara noastră trebuie să se dezvolte „cât mai repede și mai eficient posibil”, iar pe baza acestui lucru aderarea la Uniunea Europeană va deveni „un obiectiv ce poate fi atins”.

Amintim că ziarul Europolitics apare de 42 de ani în capitala Europei, Bruxelles, iar cititorii săi sunt profesioniști din mediile economice și politice de pe continent.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu