Evenimentul zilei

Mie04082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a acuzat SUA că se află în spatele unui atac lansat împotriva unei unităţi militare

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a acuzat SUA că se află în spatele unui atac lansat împotriva unei unităţi militare

20 Decembrie 2017 - 

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a acuzat SUA că se află în spatele unui atac lansat luni împotriva unei unităţi militare venezuelene şi în cursul căruia au fost furate numeroase arme automate, relatează AFP.

 

'În spatele tuturor acestor atacuri se află guvernul SUA', a declarat el, comentând cu privire la acest atac şi alte acţiuni similare în cursul unei reuniuni difuzate la radio şi televiziune.

Maduro a apreciat că sustragerea luni a 26 de puşti de asalt Kalaşnikov şi a trei pistoale în cursul unui asalt asupra unei unităţi a Gărzii naţionale a fost 'ordonată din Miami', Florida.

Operaţiunea a avut loc în Laguneta de la Montana, o localitate din statul Miranda, în nordul ţării.

Maduro a declarat că a ordonat militarilor să deschidă focul împotriva autorilor unor astfel de acţiuni. 'Am ordonat forţelor armate să răspundă cu gloanţe împotriva grupărilor teroriste', a spus el.

Atacul a fost revendicat de un fost poliţist venezuelean, Oscar Perez, care a difuzat luni seara două înregistrări video cu imagini din cursul asaltului şi mesaje difuzate pe Twitter.

'Operaţiunea Genesis, o operaţiune tactică impecabilă în cursul căreia am continuat să recuperăm armele poporului, pentru popor', a scris Oscar Perez într-un mesaj. În videoclip, el se adresează unui grup de oameni în ţinute militare. El se pronunţă pentru îndepărtarea guvernului preşedintelui Nicolas Maduro. 'Trebuie să apărăm oamenii', a declarat Perez. 'Lansăm un apel forţelor armate' pentru ca acestea să acţioneze pentru a 'restabili ordinea juridică a naţiunii noastre' şi pentru 'a fi instaurat un guvern de tranziţie demn'.

Oscar Perez a devenit cunoscut pe 27 iunie, pe fondul unui val de manifestaţii pentru demisia preşedintelui Maduro în cursul cărora au fost ucise 125 de persoane între lunile aprilie şi iulie.

Lasă un comentariu