Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Comisarul european Oettinger îşi cere scuze după remarci dezavuate de UE

Comisarul european Oettinger îşi cere scuze după remarci dezavuate de UE

30 Mai 2018 - 

Comisarul european pentru buget, germanul Guenther Oettinger, şi-a cerut scuze pentru comentariile referitoare la rezultatul alegerilor din Italia, informează Reuters. Poziţia lui Oettinger a fost respinsă de conducerea Uniunii Europene.

Comisarul european pentru buget, germanul Guenther Oettinger, şi-a cerut scuze marţi pentru comentariile referitoare la rezultatul alegerilor din Italia, informează Reuters. Poziţia lui Oettinger a fost respinsă de conducerea Uniunii Europene.
Într-un interviu acordat televiziunii Deutsche Welle, comisarul declarase: "Îngrijorarea mea, previziunea mea este că săptămânile următoare vor arăta că pieţele, titlurile de stat, economia Italiei ar putea fi atât de grav afectate încât ar putea trimite un semnal alegătorilor să nu aleagă populişti de stânga sau de dreapta". "Toate acestea erau legate de posibila formare a unui guvern. Nu pot decât să sper că acestea vor juca un rol în campania electorală, constituind un semnal să nu se încredinţeze populiştilor responsabilităţile guvernării", a adăugat el.
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reacţionat arătând că "soarta Italiei nu se află în mâinile pieţelor financiare. Indiferent ce partid politic ar fi la putere, Italia este un membru fondator al Uniunii Europene care a contribuit enorm la integrarea europeană". "Comisia este gata să colaboreze cu Italia cu responsabilitate şi respect reciproc. Italia merită respect", a insistat el, adăugând că este convins că "Italia va merge mai departe pe calea sa europeană".
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a făcut apel "la toate instituţiile UE: vă rog să respectaţi alegătorii. Suntem aici ca să îi servim, nu ca să le ţinem predici".

Lasă un comentariu