Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină SUA reduce cu mai mult de 200 de milioane de dolari ajutorul acordat palestinienilor

SUA reduce cu mai mult de 200 de milioane de dolari ajutorul acordat palestinienilor

25 August 2018 - 

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat că fondurile planificate iniţial pentru programele din Cisiordania şi Gaza se vor adresa ”proiectelor de mare prioritate în altă parte”.

"Am întreprins o revizuire a asistenţei acordate de SUA Autorităţii Palestiniene ş pentru Cisiordania şi Gaza pentru a ne asigura că aceste fonduri sunt cheltuite în conformitate cu interesele naţionale ale Statelor Unite şi conferă valoare contribuabilului american", a declarat oficialul.
"În urma acestei revizuiri, în direcţia preşedintelui, vom redirecţiona mai mult de 200 milioane de dolari pentru fondurile de sprijin financiar din 2017, planificate iniţial pentru programele din Cisiordania şi Gaza", a adăugat acesta.
Întrebat unde vor fi redirecţionaţi banii şi dacă vor fi redirecţionate către alte proiecte palestiniene, un alt oficial al Departamentului de Stat a spus: "Vom lucra cu Congresul pentru a redirecţiona aceste fonduri către alte priorităţi politice".
Anunţul a venit într-un moment în care conducerea palestiniană a înfuriat Casa Albă prin boicotarea eforturilor sale de pace, întrucât preşedintele Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului şi a mutat ambasada acolo, anulând decenii de politică americană.

Lasă un comentariu