Evenimentul zilei

Sam08242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Premierul britanic Theresa May şi Uniunea Europeană (UE) regizează un acord pe tema Brexit-ului care va condamna Marea Britanie la un statut de colonie

Premierul britanic Theresa May şi Uniunea Europeană (UE) regizează un acord pe tema Brexit-ului care va condamna Marea Britanie la un statut de colonie

13 Noiembrie 2018 - 

Premierul britanic Theresa May şi Uniunea Europeană (UE) regizează un acord pe tema Brexit-ului care va condamna Marea Britanie la un statut de colonie, a declarat marţi fostul ministru de externe al acestei ţări, Boris Johnson, informează Reuters.

"Nimeni nu este păcălit de acest teatru. O amânare aranjată după alta", a notat Johnson pe contul său de Twitter. "Un acord va fi încheiat şi aceasta va însemna capitularea Marii Britanii", a adăugat el.
"Vom fi prostiţi pentru a rămâne în uniuni vamale şi sub controlul (de reglementare al) Bruxellesului. Oamenii nu au votat pentru un statut de colonie", a subliniat Boris Johnson, atenţionând că "viitorul poate fi strălucitor doar dacă britanicii vor schimba acum cursul lui".
UE doreşte ca Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord să respecte după Brexit regulile blocului comunitar privitoare la ajutorul de stat, mediul şi drepturile muncitorilor pentru a preveni situaţia în care Londra ar avea un acces incorect la piaţa unică a UE. Bruxellesul consideră acest lucru esenţial pentru asigurarea unui 'teren de joc neted' dacă aşa-numita 'plasă de siguranţă' pentru menţinerea deschisă a frontierei irlandeze după Brexit începe să-şi facă efectul după Brexit, ţinând legat întregul Regat Unit de o uniune vamală cu blocul comunitar.
În cazul în care acordul de retragere a Regatului Unit din UE nu stabileşte o altă dată sau dacă, în conformitate cu articolul 50 din Tratatul de la Lisabona şi de comun acord cu Londra, Consiliul European nu hotărăşte în unanimitate că tratatele încetează să se aplice de la o dată ulterioară, ansamblul dreptului primar şi secundar al Uniunii Europene va înceta să se aplice Regatului Unit începând cu 30 martie 2019, ora 00:00 (ora Europei Centrale). Regatul Unit va deveni în acel moment o ţară terţă.

Lasă un comentariu