Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Autoritățile kosovare au acuzat Moscova că provoacă tensiuni în Kosovo

Autoritățile kosovare au acuzat Moscova că provoacă tensiuni în Kosovo

04 Iunie 2019 - 
Autoritățile kosovare au acuzat Moscova că provoacă tensiuni în Kosovo EPA

Potrivit publicației britanice The Independent, autoritățile kosovare au acuzat Rusia de crearea de tensiuni în sud-estul Europei pe fondul arestării unui oficial rus în data de 28.06.2019.

 

The Independent a citat declarația lui Hashim Tachi, președintele statului parțial recunoscut, potrivit căruia cetățeanul rus Mihail Krasnoșcekov a fost reținut pentru acțiuni de obstrucționare a poliției” în timpul unui raid anti-Mafia.

Hashim Tachi a afirmat că Krasnoșcekov s-a ascuns sub acoperirea diplomatică oferită de funcția reprezentant al Rusiei în cadrul Misiunii de Administrație  Interimară a ONU în Kosovo. Autoritățile kosovare l-au eliberat ulterior pe oficialul rus dar Moscova a reacționat dur calificând demersul ca fiind o acțiune scandaloasă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Afaceri rus, Maria Zaharova a declarat că oficialul  a fost arestat în pofida faptului că beneficia de imunitate diplomatică ca angajat al ONU ceea ce constituie încă un exemplu privind acțiunile provocatoare ale liderilor kosovari.

19 persoane, printre care se numără și șapte polițiști, au fost arestate per total în raidurile dinnordul Kosovo.  Potrivit președintelui sârb Aleksandr Vucic, aliat al Moscovei, raidurile au fost întreprinse ca  pretext pentru a forța părăsirea provinciei Kosovo de către etnicii sârbi“ și a anunțat că, în răspuns, forțele  din țara sa au fost alertate.

Potrivit publicației britanice, activitatea Rusiei în sud-estul Europei provoacă de mult timp îngrijorare în capitalele occidentale, iar criticii declară că eforturile sale vizează creșterea instabilității în regiune. În ultimele 18 luni, Moscova a fost acuzată că a încercat să provoace o lovitură de stat în Muntenegru și că a livrat arme pentru sârbii bosniaci.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu