Evenimentul zilei

Joi01232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină ONG-uri: Aviația rusă a ucis 500 de civili în Siria

ONG-uri: Aviația rusă a ucis 500 de civili în Siria

08 Iulie 2019 - 
ONG-uri: Aviația rusă a ucis 500 de civili în Siria GULLIVER/GETTYIMAGES

Potrivit agenției de știri Reuters, care a citat organizații din domeniul apărării drepturilor omului, cel puțin 544 de civili au fost uciși și peste 2.000 au fost răniți de raidurile aeriene conduse de aviația rusă asupra ultimului bastion rebel din nord-vestul Siriei, în ultimele două luni.

 

Avioanele ruse s-au alăturat armatei siriene la 26 aprilie în cea mai mare operațiune ofensivă împotriva rebelilor din provinciile Idlib și Hama, aceasta reprezentând cea mai mare escaladare a războiului dintre președintele sirian Bashr al-Assad și adversarii săi din vara trecută.

Rețeaua siriană pentru drepturile omului (SNHR) care monitorizează și informează agențiile ONU despre  victimele umane ale războiului, susține că printre cele 544 de persoane ucise în sutele de atacuri efectuate de avioanele de luptă rusești și armata siriană se numără și 130 de copii. Potrivit organizației, alte 2.117 persoane au fost rănite.

Președintele SNHR, Fadel Abdul Ghany, a declarat pentru Reutersarmata rusă și aliatul său sirian lovesc deliberat civili, existând un număr record de unități medicale bombardate”.

Rusia și armata siriană a negat că avioanelor lor au lovit în mod intenționat zone civile cu bombe cu fragmentare și arme incendiare, dar locuitorii din zonele controlate de rebeli au declarat că atacurile au scopul de a paraliza viața de zi cu zi.

Moscova susține că forțele sale armate și cele siriene se confruntă cu atacurile teroriste comise de  militanții Al Qaeda în zone aglomerate aflate sub controlul autorităților și îi acuză pe rebeli de încălcarea armistițiului de încetarea a focului încheiat anul trecut între Turcia și Rusia.

Locuitorii din zonele vizate și salvatorii au afirmat că această campanie declanșată de două luni a lăsat sate și orașe în ruină. Potrivit ONU, cel puțin 300.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească locuințele și să meargă în zonele cele mai apropiate de granița cu Turcia.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu