Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Rusia: Fabrica de troli funcționează la capacitate maximă

Rusia: Fabrica de troli funcționează la capacitate maximă

11 Martie 2020 - 

Revista Le Point a publicat recent un articol referitor la “uzina de troli” a Kremlinului cum este supranumită agenția IRA, cu sediul în Sankt Petersburg, locul de unde sute de angajați, folosind conturi false, postează pe rețelele sociale știri și comentarii fake.

 

Este vorba despre o clădire cenușie cu trei etaje din Sankt Petersburg. Zi și noapte, sute de tineri stau în fața computerelor. Misiunea lor este să inunde rețelele sociale cu știri false. Aici își are sediul agenția oligarhului rus Evgheni Prigozhin, de 58 de ani, un apropiat al lui Putin.

Potrivit publicației franceze, agenția are obiective ambițioase, căci trebuie să se ridice la nivelul titlului de glorie pe care și l-a făcut, anume acela de a fi influențat campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2016 și, ulterior, alegerile pentru Camera Reprezentanților, doi ani mai târziu.

Se estimează că agenții ruși ar fi postat zeci de mii de mesaje prin intermediul conturilor false, cu scopul de a influența decizia unui număr de 120 de milioane de alegători, menționează publicația.

Le Point a citat relatărilor unor foști angajați ai IRA, potrivit cărora un cadru lucrează uneori 12 ore pe zi, cu o singură oră de pauză. Odată așezat în fața computerului, angajatul, cu un singur click, află tema cea mai populară la momentul respectiv.

Potrivit fișei postului el trebuie să posteze cel puțin 135 de comentarii pe zi, de 200 de semne fiecare. Nu se poate trișa, întrucât, până când lungimea minimă nu este atinsă, textul rămâne în roșu și există supraveghetori care supraveghează în permanență angajatul respectiv.

Se lucrează în ritm alert, mai ales că salariile sunt de peste 1000 de euro pe lună, iar pentru angajare nu este solicitată o calificare specială. În plus, se pot acorda și bonificații de 30%, pentru postările care primesc cele mai multe interacțiuni. Dar și amenzi, dacă punctul de vedere prorus nu are câștig de cauză, notează Le Point.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu