Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină România Klaus Iohannis a promulgat legea care prelungește la trei zile votul în diasporă

Klaus Iohannis a promulgat legea care prelungește la trei zile votul în diasporă

23 Iulie 2019 - 

În România, președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea prin care votul în diaspora pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie este extins la trei zile.

Legea, adoptată de Parlament pe 3 iulie, introduce și votul prin corespondență și votul electronic..
"Promulg astazi, acum și aici legea care ar trebui să le asigure românilor din străinătate dreptul la vot, să mai aștepte ore în șir la coadă și fără să se teamă că nu vor putea să voteze până la închiderea urnelor", a declarat Klaus Iohannis.
Românii din afara ţării vor putea vota la alegerile prezidenţiale pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă şi duminică. O altă modificare vizează introducerea votului prin corespondență și pentru alegerile prezidențiale, însă numai pentru românii din străinătate. De asemenea, a fost simplificat procesul de votare prin automatizarea listelor suplimentare. Actul normativ introduce și obligația Ministerului de Externe de a solicita date despre numărul românilor din diaspora.

Lasă un comentariu