Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Redactia Panorama Rusia cere SUA să confirme unde se află fostul oficial și posibil spion, Oleg Smolenkov

Rusia cere SUA să confirme unde se află fostul oficial și posibil spion, Oleg Smolenkov

12 Septembrie 2019 - 

Rusia a cerut Statelor Unite ale Americii (SUA), prin Interpol, să confirme unde se află Oleg Smolenkov, fost oficial la Kremlin despre care presa afirmă că a spionat în favoarea SUA şi a fost recuperat de americani, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat joi că Rusia a deschis un dosar penal după dispariţia lui Smolenkov şi a familiei acestuia în iunie 2017, în timpul unei vacanţe în Muntenegru. Ea a adăugat că autorităţile ruse au aflat din presă că Smolenkov, soţia acestuia, Antonina, şi cei trei copii ai lor se află în Statele Unite.

„Desigur că această informaţie trebuie verificată prin canalele corespunzătoare”, a precizat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt s-a referit la acest subiect după apariţia în presa americană a unor informaţii, confirmate de Reuters din două surse, potrivit cărora un informator al CIA (Agenţia Centrală de Informaţii) din cadrul guvernului rus a fost extras din Rusia şi adus în Statele Unite în 2017. Ziarul rus Kommersant susţine că ar putea fi vorba de Smolenkov.

Lasă un comentariu