Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Redactia Panorama La o licitaţie în New York un tablou realizat de pictorul impresionist Claude Monet a fost vândut pentru suma de 27,6 milioane de dolari

La o licitaţie în New York un tablou realizat de pictorul impresionist Claude Monet a fost vândut pentru suma de 27,6 milioane de dolari

14 Noiembrie 2019 - 

Anunțul licitației de la New York a fost făcut de casa Sotheby's, preluată de dpa.

Tabloul "Charing Cross Bridge" din 1903, parte a unei serii de picturi în ulei a artistului francez Claude Monet, a fost principala piesă a licitaţiei de marţi, scrie Agerpres.ro.
Pictura înfăţişând podul feroviar învăluit în ceaţă s-a aflat în colecţia unei familii timp de 40 de ani.
Printre cele mai importante piese scoase la vânzare se numără şi o sculptură din bronz realizată de Alberto Giacometti, tablouri impresioniste de Gustave Caillebotte şi Paul Signac, şi un tablou de Tamara De Lempicka, care a fost vândut pentru o sumă record.
Toate obiectele au fost vândute pentru suma de 209 de milioane de dolari în cadrul vânzării "Impressionist and Modern Art Evening Sale" a casei de licitaţii Sotheby's.
Mai multe lucrări din secolul XX urmează să fie scoase la licitaţie în zilele următoare, inclusiv o pictură murală de Keith Haring.

Lasă un comentariu