Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Redactia Curiozitati Ce nu ai făcut și trebuie să faci! Ușa casei îți influențează norocul și succesul! Vezi ce reguli feng shui trebuie să respecți

Ce nu ai făcut și trebuie să faci! Ușa casei îți influențează norocul și succesul! Vezi ce reguli feng shui trebuie să respecți

08 Octombrie 2018 - 

În multe culturi, ușa casei are o importanță aparte, în primul rând pentru că delimitează spațiul personal de ”lumea exterioară” și pentru că are rol de protecție. În plus, se spune că o ușă frumoasă și în perfectă stare atrage norocul pentru cei ce locuiesc în casă. Contează, de asemenea, și cum se deschide ușa: spre interior sau spre exterior, dar și încăperea în care ”dă” ușa de la intrare. Culoarea, materialul din care este realizată și obiectele decorative, dacă e cazul, contează și ele.

Iată câteva reguli privind ușa de la intrarea în casă, pe care e bine să le respecți:

Ușa trebuie să fie în perfectă stare!
Dincolo de aspectul practic, o ușă în perfectă stare atrage nu doar norocul pentru locatari, ci și protecția unor persoane importante, care îi pot ajuta, pe aceștia, în carieră.
Ușa trebuie să nu ”scârțâie”! Altfel, s-ar putea să ”scârțâie” multe în viața ta, inclusiv relația cu persoanele apropiate.
Ușa trebuie să fie frumos vopsită și curată. Dacă e scorojită sau murdară, atrage situații care îți afectează succesul în carieră, imaginea, prestigiul.
 
Ușa trebuie să fie vopsită într-o culoare norocoasă.
Roșul este, în multe culturi, culoarea norocului, a bogăției, a succesului și faimei, dar dacă nu vrei ca ușa ta să atragă toate privirile, poți opta pentru o nuanță mai caldă de roșu, pentru grena sau maroniu-roșcat.
Sau poți opta doar pentru câteva elemente decorative, ”în roșu”, pentru ușa vopsită în nuanțe neutre. De exemplu, numărul casei poate fi ”scris” cu roșu.
O altă culoare care atrage norocul –în special în plan financiar- este verdele.
Norocoase sunt și nuanțele de albastru, de galben sau nuanțele cărămizii.
În cazul în care optezi pentru o culoare neutră a ușii, poți folosi un ”covoraș de intrare” în nuanțe vii și, de preferat, oval sau cu colțuri rotunjite.

Ușa casei trebuie să se deschidă complet.
Asta înseamnă că trebuie să înlături orice obiect de mobilier din spatele ușii de la intrare. În acest fel, poți  deschide, ”larg”, ușa, în fața oportunităților, iar norocul nu este nevoit ”să se strecoare” în casă.
Și, pe cât posibil, nu agăța haine, umbrele sau genți pe ușa de la intrare și nu-ți transforma holul în depozit!
În plus, se spune că norocul poate fi atras și cu ajutorul unui clopoțel de vânt, fixat pe ușă. Sunetul acestuia va amplifica energia pozitivă din jurul casei și va ”chema” șansele în viața ta.

Ușa de la intrare trebuie să se deschidă spre interiorul casei, pentru ca norocul să intre în casă.
În caz contrar, energia pozitivă Chi iese din casă de fiecare dată când deschizi ușa, locatarii sunt mereu obosiți sau în casă este mereu câte ceva de reparat, iar norocul și banii ți se scurg printre degete.

Ușa de la intrare trebuie să ”dea” într-o cameră spațioasă, luminoasă și frumos decorată.
Se spune că, în acest fel, norocul și oportunitățile se simt ”binevenite”.
Mobilierul din holul de la intrare trebuie să permită păstrarea ordinii și curățeniei.
Dacă holul de la intrare este mic, folosește obiecte de iluminat (care să funcționeze perfect) și, pentru un plus de energie pozitivă, alege un mic tablou cu un peisaj frumos sau mărește, simbolic, spațiul, cu ajutorul unei oglinzi.

Când ușa de la intrare este ”față în față” cu ușa de la bucătărie
În multe apartamente de bloc, ușa de la intrare este ”față în față” cu ușa de la bucătărie sau chiar de la baie.
În acest caz, se spune că norocul intră în casă dar pleacă rapid, prin bucătărie sau baie. Iar dacă ușa de la intrare este ”în linie” cu ușa, dar și cu geamul de la bucătărie sau baie, atunci norocul vine dar ”zboară pe fereastră”.
În astfel de cazuri, o soluție poate fi îmbrăcarea ușii de la bucătărie sau baie, după caz, într-un tapet identic celui din hol sau care să fie asemănător pereților din hol. În plus, ușa respectivă trebuie ținută închisă mereu (mai ales dacă e vorba de ușă de baie)

Purificarea sațiului de la intrare
Folosește bețișoare sau a lumânări parfumate pentru a purifica zona de la intrarea în casă! În acest fel, vei asigura un plus de protecție energetică pentru locuință, dar și pentru tine, pentru că potrivit principiilor Feng Shui (dar nu numai), mediul în care trăim ne influențează și starea de sănătate, și destinul.
De asemenea, poți alege și uleiurile aromatice: adaugă în alcool sanitar câteva picături de ulei de lavandă și șterge ușa cu acest amestec, pentru noroc financiar.
Pentru noroc în dragoste, alege uleiul de rozmarin sau apa de trandafiri.

Lasă un comentariu