Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Redactia Actualitate Angajatorii se plang ca de la un an la altul le este tot mai greu sa gaseasca oameni dornici sa lucreze

Angajatorii se plang ca de la un an la altul le este tot mai greu sa gaseasca oameni dornici sa lucreze

22 Septembrie 2018 - 

De lucru este, dar nu are cine sa munceasca.

Angajatorii se plang ca de la un an la altul le este tot mai greu sa gaseasca oameni dornici sa lucreze. Principala cauza este migratia, spun cei de la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca. Prin urmare, cererea de angajati e in continua crestere, iar locurile vacante - tot mai multe.
Astfel, dupa o plimbare prin capitala iti e clar ca piata muncii de la noi duce lipsa de angajati. Practic la fiecare ghereta, intrare in supermarket sau intr-o intreprindere municipala suntem intampinati de anunturi de angajare.
Un anunt mare sta afisat si la aceasta fabrica de mobila. Conditiile de munca sunt bune, iar salariul e motivant ne da asigurari, anagajatorul. Lefurile pornesc de la 7000 de lei si ajung la zeci de mii.
Marcela GRADINARU, SEF-ADJUNCT, DIRECTIA PLANIFICARE, EVALUARE SI SINTEZA: “Locurile de munca sunt intr-o crestere, datorita faptului ca lumea pleaca peste hotare, ducem lipsa de muncitori calificati. Circa 80% din numarul total de locuri de munca  sunt pentru persoanele cu nivel de instruire secundar si pentru muncitori. Nu avem oameni care sa ocupe aceste posturi.”
“Tot mai multi moldoveni pleaca in Israel pentru a munci. Avem patru domenii: domeniul constructiilor, lucrator in cofraj de lemn, armataturieri, tencuitori.”
Potrivit celor de la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca acum sunt peste 12 mii de oferte de munca. Cei mai multi specialisti sunt asteptati in domeniul educatiei, sanatatii si economiei.

Lasă un comentariu