Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Redactia Politica Curtea Constituțională a respins demersul președinției de a sista examinarea sesizării privind suspendarea temporară a președintelui Igor Dodon

Curtea Constituțională a respins demersul președinției de a sista examinarea sesizării privind suspendarea temporară a președintelui Igor Dodon

24 Septembrie 2018 - 

Reprezentatul președinției, Maxim Lebedinschi și-a motivat cererea prin faptul că deputații care i-au solicitat Curții să constate circumstanțele care justifică interimatul funcției nu aveau competențele necesare.

Curtea a respins cererea, iar în prezent este examinată sesizarea deputaților privind suspendarea temporară din funcție a lui Igor Dodon.
Amintim că Igor Dodon a respins de două ori propunerea premierului Pavel Filip de a-l numi pe Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii, Mediului ș Dezvoltării Regionale și pe Silvia Radu în funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Igor Dodon și-a motivat refuzul de faptul că în privința primului există suspiciuni legate de integritate, iar Silvia Radu nu este profesionistă în domeniu.

Lasă un comentariu